PYAF! REINVENTED 2018

Omladinski kulturni centar „UrbanArt“ iz Jablanice organizuje Festival omladinske kulture PYAF! REINVENTED 2018 u pereiodu od 24.08 do 26.08.2018. godine. U sklopu festivala planiran je niz sadržaja kao što su pozorišne predstave, street art, foto radionica i izložba, crtanje murala, radionica sviranja bubnja i udaraljki, predavanja i sastanci na temu razvoja kulture i povezivanja mladih umjetnika iz BiH te RockMaraton DemoFest.
S tim u vez otvaramo javni poziv za učešće na sljedećim događajima i radionicama:

1. FOTO RADIONICA & IZLOŽBA
Tražimo: mlade fotografe do 30 godina starosti koji će poslati do 3 aktivističke fotografije i opisati svaku fotografiju sa do 200 riječi.
Procedura: Žiri će izvršiti odabir ukupno do 20 fotografija koje će biti izrađene i predstavljene u vidu izložbe tokom trajanja festivala.
Nudimo: za izabrane fotografe obezbjeđujemo Izložbu izabranih radova, učešće na foto radionici, snosimo troškove prevoza, smještaja i hrane te će imati mogućnost da prisustvuju ostalim događajima na samom festivalu.
Prijave: fotografije s opisom primamo putem E-mail: okcurbanart@outlook.com ili putem FB stranice www.facebook.com/okcurbanart/ do 02.08.2018.
Izabrani učesnici će biti objavljeni do 05.08.2018.godine.

 

2. CRTANJE MURALA & IZLOŽBA

Tražimo: mlade umjetnike do 30 godina starosti koji će poslati svoje ideje za murale koje promovišu omladinski aktivizam. Potrebno je poslati draft rada u manjoj dimenziji i kratak opis.
Procedura: Žiri će izvršiti odabir ukupno do 8 ideja/umjetnika i ti radovi će biti izrađeni na platnima dimenzija 1x2m te predstavljeni publici tokom trajanja festivala.
Nudimo: za izabrane umjetnike obezbjeđujemo potreban materijal, predstavljanje svojih radova publici, snosimo troškove prevoza, smještaja i hrane te će imati mogućnost da prisustvju ostalim događajima na samom festivalu.
Prijave: ideje, draft s opisom primamo putem E-mail: okcurbanart@outlook.com ili putem FB stranice www.facebook.com/okcurbanart/ do 02.08.2018.
Napomena: Izrađeni radovi će nakon festivala u vidu izložbe biti prezentirani u drugim nevladinim organizacijama i omladinskim centrima u BiH.
Izabrani učesnici će biti objavljeni do 05.08.2018.godine.

 

3. RockMaraton DemoFest

Tražimo: demo bendove koji će poslati snimak minimalno jedne autorske pjesme (može i link na online platforme na kojoj se nalazi) te kratku biografiju benda.
Procedura: Žiri će izvršiti odabir ukupno 6 demo bendova koji će imati priliku da predstave svoje autorske pjesme festivalskoj publici .
Nudimo: Izabrani bendovi će imati 30-minutni nastup na festivalskoj pozornici, snimljen audio zapis koji će se distribuirati putem online platformi. Također, snosimo troškove prevoza, smještaja i hrane te će imati mogućnost da prisustvju ostalim događajima na samom festivalu.
Prijave: autorske pjesme ili linkove, te kratku biografiju možete poslati na E-mail: okcurbanart@outlook.com ili putem FB stranice www.facebook.com/okcurbanart/ do 02.08.2018.
Izabrani učesnici će biti objavljeni do 05.08.2018.godine.
Generalni pokrovitelj festivala:

Bosnia – Herzegovina Resilience Intiative

Pokrovitelji :

Općina Jablanica
Federalno ministrastvo kulture i sporta
Asocijacija kompozitora muzičkih stvaralaca